Mål dine belægningssten

MÅLE VÆRKTØJ

Det bedste værktøj til at måle dine belægningssten kaldes en skydelære. Du kan se sådan en til høre på illustrationen. Hvis du ikke ejer en skydelære, kan du sagtens bruge en lineal eller en tommestok.

BELÆGNINGSSTEN

Hvis du i forvejen har en løs belægning i din indkørsel eller et bed, men skal bestille mere til indkørsel eller bedet, skal du sikre dig at du bestiller den samme og rigtige størrelse sten eller granitskræver, så du sikre dig at du modtager den samme størrelse ved levering. Det kan også være at din nabo har lige præcis den størrelse sten som du ønsker, ikke kender størrelsen. Hvad end er grunden kan du læse om hvordan du måler dine belægningssten korrekt. Hvis du er mere til billeder, kan du se illustrationen til højre.

SÅDAN MÅLER DU KORREKT

Du tager din skydelære eller tommestok i hånden og samler den sten op som du ønsker at vide størrelsen på og måler stenen på den korteste side. Den side man ville kalde bredden, det er super vigtigt at du ikke måler længen af stenen, da det er forkert og ikke vil give dig den rigtige størrelse. Se eksempel nedenfor: En af de sten du har samlet op, måler 0,9 cm, en anden sten er 1,5 og den tredje sten måler 1,6 på den korteste led. De sten du har målt, repræsenterer et godt udvalg af den størrelse som du har liggende i indkørslen eller naboen indkørsel. Det vil sige at du har taget nogle af de mindste, og nogle af de største og målt dem på bredden (korteste led). I eksemplet skal personen bestille ærtesten i nøddesten 16-32 mm, da størrelsen vi har målt, dækker meget godt fra 1,6 cm til 3,2 cm.