Derfor skal du bruge stabilgrus til din indkørsel

Skal du have lavet en ny indkørsel, eller overvejer du at etablere en ny terrasse med fliser ude i din have? Og er du i tvivl om, hvordan du kan gøre det smartest, så dine nye fliser kommer til at ligge stabilt, og du får det bedste og mest holdbare resultat?

Underlaget er alfa og omega, når du skal i gang med at lægge fliser. Stabilgrus er vejen frem, når du gerne vil have et stabilt underlag. Men hvad består det egentlig af, og hvorfor kan du ikke bare nøjes med sand og jord, når du lægger fliser? Her i artiklen kan du blive klogere på, hvad stabilgrus er, hvad du kan bruge det til, og hvordan du bruger det.

Hvad er stabilgrus?

Stabilgrus er et materiale, der kommer fra en grusgrav. Det er et miks af sand og sten, der har en kornstørrelse på 0-32 mm. Des flere sten, der er i den blanding stabilgrus, du får leveret, des større er bæreevnen, når du anvender det som underlag i for eksempel din indkørsel.
Et lag stabilgrus med en høj procentdel af sten vil altså kunne bære mere, end det er tilfældet med et lag, der kun har en lav andel af sten.

Undgå, at din belægning synker

Det er brandærgerligt at kaste penge efter en ny terrasse eller en ny indkørsel, hvor belægningen begynder at synke allerede efter kort tid. Det ser ikke pænt ud, og det er ikke holdbart i længden. Bruger du stabilgrus som underlag, kan du undgå, at dine fliser eller din belægning begynder at synke.

Stabilgrus udgør et solidt underlag, og får dine nye fliser til at ligge stabilt.

Fordele ved at anvende stabilgrus under dine fliser

  • Dine fliser kommer til at ligge stabilt.
  • Din belægning kommer ikke til at synke.
  • Du får et holdbart resultat, der kan holde i mange år.
  • Du slipper for fordybninger i din indkørsel eller på din terrasse.
  • Du kan drage fordel af, at stabilgrus også fungerer som en slags drænlag, der hjælper med at lede vand væk.

Sådan gør du, når du skal lægge stabilgrus i din indkørsel eller under din terrasse

Når du går i gang med at anlægge en ny terrasse eller indkørsel, skal du først og fremmest have fjernet det øverste lag muldjord. Det skal nemlig erstattes af et lag stabilgrus og gerne et lag afretningsgrus også.

Stabilgruset skal ligge nederst, hvorefter afretningsgruset skal på, og så fliserne til sidst. Fliserne skal altså lægges oven på afretningsgruset.

Vær opmærksom på, at du får fjernet tilstrækkeligt med muldjord, og at du får stampet råjorden rigtig godt, inden du begynder at fylde stabilgrus på. Ellers kan du risikere, at belægningen kan begynde at synke på de mest svage steder.

Stabilgrus – hvor meget skal du bruge?

Mængden afhænger ene og alene af det byggeprojekt, du skal i gang med.

Som en god tommelfingerregel kan du gå ud fra, at du skal lægge 15 cm, hvis du skal i gang med at lave en ny terrasse. En terrasse skal ikke bære tunge biler og den slags, og derfor kan du nøjes med de 15 cm.

Er det derimod en indkørsel, du skal lave, så stiller det større krav til bæreevnen. Derfor skal du op på 20-30 cm, når du anlægger en indkørsel. Biler vejer tungt, og din indkørsel skal naturligvis kunne holde til, at der kører biler ind og ud. Derfor skal du bruge mere stabilgrus til din indkørsel end til din terrasse.

Husk at anvende en pladevibrator, hvis du lægger mere end 15 cm

Når du lægger et tykt lag stabilgrus, der overstiger de 15 cm, skal du være opmærksom på, at du skal have en pladevibrator i gang. Det optimale er, hvis du får vibreret det af to omgange. Første gang, når du har lagt cirka halvdelen af dit grus, og anden gang, når resten er kommet på.

Hvad koster stabilgrus?

Du vil typisk få stabilgrus leveret hjem til dig i store bigbags på cirka 1 ton. Og prisen per bigbag ligger på cirka 900-1000 kroner.

Din pris på stabilgrus kan dog variere en del, alt efter hvilken forhandler du gør brug af.

Brug vores beregner, og regn din pris på stabilgrus ud

For at gøre det nemt for dig at få oplyst din pris på stabilgrus, har vi udviklet en prisberegner til dig. Her taster du blot ind, hvor mange tons, du skal bruge, og hvordan du ønsker levering. Så får du din pris i løbet af få sekunder.

Hos Grusogaffald.dk kan du være sikker på, at du får billigt stabilgrus. Vores priser ligger i den lave ende, og vi hjælper dig altid gerne med levering. Har du adresse på Sjælland, kører vi gerne ud til dig med et eller flere læs grus, sand eller sten.

Har du brug for at få stabilgrus leveret hurtigst muligt? Så kontakt os allerede i dag.

Vi er kun et opkald væk, hvis du gerne vil have vores hjælp

Er du i tvivl om, hvad du skal bruge af materialer til dit byggeprojekt? Eller vil du gerne høre mere om vores priser på stabilgrus? Så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Du kan fange os på telefon 22 59 03 09 alle hverdage mellem kl. 8-18, og du kan også altid sende os en e-mail på [email protected]. Vi hjælper dig altid gerne med at få leveret det materiale, du skal bruge, og vi står gerne til rådighed, hvis du har brug for vores hjælp og sparring.

Du kan også anvende vores mængdeberegner til at regne din pris ud. Med den er det hurtigt og nemt at få priser på vores grus, sand og sten.