Derfor skal du bruge stabilgrus til din indkørsel

Skal du have lavet en ny indkørsel, eller overvejer du at etablere en ny terrasse med fliser ude i din have? Og er du i tvivl om, hvordan du kan gøre det smartest, så dine nye fliser kommer til at ligge stabilt, og du får det bedste og mest holdbare resultat?

Underlaget er alfa og omega, når du skal i gang med at lægge fliser. Stabilgrus er vejen frem, når du gerne vil have et stabilt underlag. Men hvad består det egentlig af, og hvorfor kan du ikke bare nøjes med sand og jord, når du lægger fliser? Her i artiklen kan du blive klogere på, hvad stabilgrus er, hvad du kan bruge det til, og hvordan du bruger det.

Hvad er stabilgrus?

Stabilgrus er et materiale, der kommer fra en grusgrav. Det er et miks af sand og sten, der har en kornstørrelse på 0-32 mm. Des flere sten, der er i den blanding stabilgrus, du får leveret, des større er bæreevnen, når du anvender det som underlag i for eksempel din indkørsel.
Et lag stabilgrus med en høj procentdel af sten vil altså kunne bære mere, end det er tilfældet med et lag, der kun har en lav andel af sten.

Undgå, at din belægning synker

Det er brandærgerligt at kaste penge efter en ny terrasse eller en ny indkørsel, hvor belægningen begynder at synke allerede efter kort tid. Det ser ikke pænt ud, og det er ikke holdbart i længden. Bruger du stabilgrus som underlag, kan du undgå, at dine fliser eller din belægning begynder at synke.

Stabilgrus udgør et solidt underlag, og får dine nye fliser til at ligge stabilt.

Fordele ved at anvende stabilgrus under dine fliser

  • Dine fliser kommer til at ligge stabilt.
  • Din belægning kommer ikke til at synke.
  • Du får et holdbart resultat, der kan holde i mange år.
  • Du slipper for fordybninger i din indkørsel eller på din terrasse.
  • Du kan drage fordel af, at stabilgrus også fungerer som en slags drænlag, der hjælper med at lede vand væk.

Sådan gør du, når du skal lægge stabilgrus i din indkørsel eller under din terrasse

Når du går i gang med at anlægge en ny terrasse eller indkørsel, skal du først og fremmest have fjernet det øverste lag muldjord. Det skal nemlig erstattes af et lag stabilgrus og gerne et lag afretningsgrus også.

Stabilgruset skal ligge nederst, hvorefter afretningsgruset skal på, og så fliserne til sidst. Fliserne skal altså lægges oven på afretningsgruset.

Vær opmærksom på, at du får fjernet tilstrækkeligt med muldjord, og at du får stampet råjorden rigtig godt, inden du begynder at fylde stabilgrus på. Ellers kan du risikere, at belægningen kan begynde at synke på de mest svage steder.

Stabilgrus – hvor meget skal du bruge?

Mængden afhænger ene og alene af det byggeprojekt, du skal i gang med.

Som en god tommelfingerregel kan du gå ud fra, at du skal lægge 15 cm, hvis du skal i gang med at lave en ny terrasse. En terrasse skal ikke bære tunge biler og den slags, og derfor kan du nøjes med de 15 cm.

Er det derimod en indkørsel, du skal lave, så stiller det større krav til bæreevnen. Derfor skal du op på 20-30 cm, når du anlægger en indkørsel. Biler vejer tungt, og din indkørsel skal naturligvis kunne holde til, at der kører biler ind og ud. Derfor skal du bruge mere stabilgrus til din indkørsel end til din terrasse.

Husk at anvende en pladevibrator, hvis du lægger mere end 15 cm

Når du lægger et tykt lag stabilgrus, der overstiger de 15 cm, skal du være opmærksom på, at du skal have en pladevibrator i gang. Det optimale er, hvis du får vibreret det af to omgange. Første gang, når du har lagt cirka halvdelen af dit grus, og anden gang, når resten er kommet på.

Hvad koster stabilgrus?

Du vil typisk få stabilgrus leveret hjem til dig i store bigbags på cirka 1 ton. Og prisen per bigbag ligger på cirka 900-1000 kroner.

Din pris på stabilgrus kan dog variere en del, alt efter hvilken forhandler du gør brug af.

Brug vores beregner, og regn din pris på stabilgrus ud

For at gøre det nemt for dig at få oplyst din pris på stabilgrus, har vi udviklet en prisberegner til dig. Her taster du blot ind, hvor mange tons, du skal bruge, og hvordan du ønsker levering. Så får du din pris i løbet af få sekunder.

Hos Grusogaffald.dk kan du være sikker på, at du får billigt stabilgrus. Vores priser ligger i den lave ende, og vi hjælper dig altid gerne med levering. Har du adresse på Sjælland, kører vi gerne ud til dig med et eller flere læs grus, sand eller sten.

Har du brug for at få stabilgrus leveret hurtigst muligt? Så kontakt os allerede i dag.

Vi er kun et opkald væk, hvis du gerne vil have vores hjælp

Er du i tvivl om, hvad du skal bruge af materialer til dit byggeprojekt? Eller vil du gerne høre mere om vores priser på stabilgrus? Så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Du kan fange os på telefon 53 30 00 00 alle hverdage mellem kl. 8-18, og du kan også altid sende os en e-mail på [email protected]. Vi hjælper dig altid gerne med at få leveret det materiale, du skal bruge, og vi står gerne til rådighed, hvis du har brug for vores hjælp og sparring.

Du kan også anvende vores mængdeberegner til at regne din pris ud. Med den er det hurtigt og nemt at få priser på vores grus, sand og sten.

Hvor nemt er det at få hentet dit affald?

Hos Grusogaffald har vi gjort det super nemt for dig at bestille afhentning af dit affald, efter et byggeprojekt eller haveprojekt. Du vælger blot en af
vores affaldsløsninger: Affald bigbag, affald container eller affald grabbet. Derefter vælger du hvor mange tons du regner med, at dit affald vejer.

Affald Bigbag
Ved at benytte affald via. bigbags, bestiller du tomme bigbags igennem vores hjemmeside. Hvis du tidligere har bestilt en bigbag med materialer kan du genbruge bigbaggen og fylde den med det affald du ønsker afhentet. Når bigbaggen er blevet fyldt bestiller du afhentning via vores hjemmeside.

Affald Container
Ved at benytte affald container fungerer det på den måde, at du bestiller levering af container og afhentning af affald samlet, det er inkluderet i prisen på hjemmesiden. Med i prisen får du også 7 dages leje, og alle dage udover koster 40kr. pr. dag. Når du har bestilt levering, leverer vi containeren 1-3 hverdage efter bestilling. Du skal selv sørge for, at du har tilladelse til, at vi kan placere containeren. Hvis den skal stå på privat grund, skal du ikke foretage dig andet end at vente på vi kommer med containeren. Når containeren er blevet leveret, og du har fyldt den med dit affald, ringer du eller skriver en mail til os og vi vil komme og afhente containeren. Hvis du har fyldt mere i containeren end hvad du har betalt for, vil du kun blive opkrævet for antal ekstra tons, og hvis du har haft containeren i mere end 7 dage, vil du blive opkrævet 40 kr. for leje af containeren en dag ekstra.

Affald grabbet
Ved at benytte affald grabbet fungerer det på den måde, at du bestiller afhentning via hjemmesiden, hvor du blot skal indtaste affaldstype og antal tons du vil have afhentet. Efter din bestilling vil vi 1-3 hverdage efter komme og afhente dit affald og hvis det vejer mere end det bestilte tager vi alt dit affald med, men sender en opkrævning for de ekstra tons.

Nedrivning
Her hos Grusogaffald tilbyder vi også at hjælpe dig med dine nedrivningsopgaver, hvis du ønsker at skåne din ryg, kan du altid ringe eller skrive til os hvis du ønsker et tilbud på nedrivning af skure, huse, buske eller lignede

Uanset hvilken afhentningsmetode du vælger, henter vi dit affald på hele Sjælland indenfor 1-3 hverdage. Så du kan komme hurtigt fra tanke til handling og inden du ser dig om, har vi hentet dit affald.

Beregn mængde materialer

Vi har på Grusogaffald fået udviklet en hjælp til dig som, søger efter omregning af ton/kubikmeter eller udregning af hvor meget grus, sten sand, jord, som du skal bruge til dig projekt.

Du kan ved hjælp af mængdeberegneren beregne for grus, sten, sand, jord.
Det er ganske enkelt, at benytte mængdeberegneren. Du indtaster blot højde, bredde og længde, for det areal som du skal have dækket med grus, sten, sand, jord og ligende. Mængdeberegneren er opsat på den måde at, den er brugervenlig, på den måde at den grafisk viser dig hvor du skal indtaste hvilke mål. Da det har været vores mål at lave den så brugervenlig som muligt. 

Gå til mængdeberegner

Guide til køb af grus

Går du og har planer om at lave en ny indkørsel, have eller vil lægge en ny sti i baghaven, eller hvis du har adgang til et større areal, kan det være en fordel at anvende grus til dit projekt. Grus kan nemlig være et rigtig godt materiale at bruge, hvis du ønsker en løsning som, der er holdbar som kræver en minimal vedligeholdelse. Der findes en række forskellige typer grus og det er derfor vigtigt at anvende den korrekte type grus, for at opnå det bedste resultat. Vi har her hos Grusogaffald afretningsgrusstabilgrus og mange andre forskellige typer, disse forskellige materialer har forkskelige egnskaber. Du bør derfor forholde dig til, hvad er det for et projekt du skal lave, skal der være let trafik eller tungt trafik. Herefter kan du gå på vores hjemmeside grusogaffald, og undersøge hvilken slags grus du skal bruge til lige præcis dit projekt.

Er du i tvivl om, hvilken slags grus du skal bruge til dit projekt, kan du fange en af vores dygtige medarbejder på telefonen, som du finder på grusogaffald under kontakt.

Du er mere end velkommen til at besøge vores webshop for at se vores store udvalg af grus produkter.